AVAS a luat aproximativ 3 milioane lei pentru actiunile Splai SA

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 11:32
1565 citiri
AVAS a luat aproximativ 3 milioane lei pentru actiunile Splai SA

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a vandut pachetul de actiuni de 70,21% pe care il detinea la Splai SA Bucuresti pentru 2.898.561 lei catre Eurowest Imob Consulting SRL, potrivit unui comunicat transmis astazi de AVAS.

"Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a finalizat privatizarea SC PC Splai S.A. Bucuresti prin transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor societatii catre cumparatorul S.C. Eurowest Imob Consulting SRL, ca urmare a platii integrale a sumei de 2.898.561 lei.

AVAS a semnat contractul de vanzare-cumparare pentru pachetul de 206.054 actiuni, reprezentand 70,21% din capitalul social", se arata in comunicatul AVAS.

De asemenea, autoritatea precizeaza ca Splai SA Bucuresti nu detine titluri de proprietate asupra celor doua terenuri pe care le are in folosinta in Capitala.

Terenurile, in suprafata de circa 54.000 metri patrati, sunt in litigiu cu Primaria Municipiului Bucuresti.

"In conformitate cu art. 12 din Legea 137 / 2002, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa obtinerea titlurilor de proprietate asupra terenurilor, societatea va majora capitalul social cu valoarea acestora in favoarea AVAS, care va redeveni actionar cu o cota corespunzatoare cu valoarea de piata a terenurilor.

Ulterior, Autoritatea va putea instraina actiunile rezultate in urma majorarii de capital, S.C. Eurowest Imob Consulting SRL avand un drept de preferinta la cumparare, conform legii", se mai arata in textul comunicatului.

Privatizarea Splai SA s-a realizat prin metoda licitatiei cu strigare.

La data limita pentru inscrierea la licitatie s-au inscris Manor Center SRL si Eurowest Imob Consulting SRL.

In urma licitatiei cu strigare castigator a fost declarat Eurowest Imob Consulting SRL. Aceasta este a treia incercare de privatizare, dupa ce contractele semnate au fost desfiintate ca urmare a neplatii pretului de catre cumparatori. Societatea Splai are ca activitate principala productia si conservarea carnii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pachet de actiuni, #privatizare, #terenuri, #contract, #capital social , #Actiuni