Avertisment pentru investitorii americani: Corectia pietei este inevitabila, bursa va rabufni ca un vulcan

Luni, 07 August 2017, ora 12:27
6041 citiri
Avertisment pentru investitorii americani: Corectia pietei este inevitabila, bursa va rabufni ca un vulcan
Foto: Pixabay

Perioada de liniste de pe piata americana ar putea sa ia sfarsit in viitorul apropiat, dupa cum prognozeaza managerul unui fond de investitii britanic.

O corectie a pietei si declansarea unei stari de haos pe Wall Street pare inevitabila pentru Barry James, managerul fondului James Advantage Fund, citat de CNBC.

Evolutiile pozitie ale pietei din ultima perioada, cu indicele Dow Jones Industrial atingand al optulea record consecutiv de crestere, nu sunt in stare sa trezeasca optimismul lui James, ba chiar dimpotriva.

"Chiar daca piata se prezinta frumos ca evolutie, cu castiguri serioase si valori in crestere, sunt unele lucruri ingrijoratoare", afirma managerul James Advantage Fund.

Cresterea numarului de investitii pasive a nascut si o mentalitate de turma in randul investitorilor, iar castigurile de moment nu sunt in stare sa redea adevarata imagine a economiei, crede Barry James.

"In ultimul an si jumatate am asistat la un fenomen in care unele companii care nu au avut castiguri, ba chiar pierdeau bani, au ajuns sa le depaseasca pe cele care ofera profit constant", remarca James.

Pericolul cel mai mare pare este reprezentat actualele cotatii de pe bursa americana, crede acesta, comparand situatia de acum cu bula creata la mijlocul anilor '90, cand intr-un singur an piata a suferit o corectie severa.

"Cel putin una din trei companii a inregistrat atunci o scadere a valorii cu 10%", a amintit James.

Ingrijorarile sale sunt reflectate si de un recent raport Goldman Sachs care, in baza statisticilor anterioare, arata ca un astfel de fenomen de crestere aduce randamente scazute sau negative ale indicelui S&P 500.

Piata ar putea fi deja supraalimentata crede si Barry James. "Nu inseamna ca vom vedea o eruptie vulcanica imediata, astfel de cresteri avand nevoie de timp pana la a-si face simtite efectele, dar, cu siguranta, suntem in faza finala a aceste evolutii. Vom ajunge insa si la punctul corectiei inevitabile, mi-as dori doar sa stiu si cand se va intampla", a mai explicat managerul fondului de investitii.

#actiuni wall street, #bursa sua, #fonduri investitii SUA , #Actiuni