Bancherul austriac Julius Meinl a fost arestat

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 12:16
1453 citiri
Bancherul austriac Julius Meinl a fost arestat

Bacherul austriac Julius Meinl, presedinte al Meinl Bank, a fost arestat miercuri seara, au anuntat oficialii bancii, adaugand ca operatiunile institutiei nu vor fi afectate in urma acestei actiuni, relateaza Reuters. 

 

Inca din 2007, procuratura si autoritatea de supraveghere a pietelor financiare FMA au investigat presupusele acuzatii potrivit carora bancherul si Meinl Bank au fost implicati intr-o actiune neautorizata de rascumparare de actiuni in cadrul Meinl Land.

Oficialii Meinl Bank nu au dorit sa comenteze asupra motivului care a stat la baza arestarii lui Meinl. "Meinl Bank confirma ca presedintele bancii, Julius Meinl, a fost arestat noaptea trecuta in legatura cu un interogatoriu al procurorilor din Viena", a anuntat banca.

Procurorii austrieci nu au fost disponibili imediat pentru comentarii. Investigatiile sunt legate de grupul imobiliar Meinl European Land, lansat, condus si consiliat de Meinl Bank, care a strans miliarde de euro din partea actionarilor intre 2002 si 2007, pentru cumpararea de proprietati pe pietele emergente din Europa.

Compania a fost preluata anul trecut de catre grupul de investitii Gazit Globe din Israel si a fost redenumita Atrium European Real Estate. 

 

#bancher, #austriac, #Julius Meinl, #actiuni, #rascumparare, #arestare , #Actiuni