BCR: Oferta Transelectrica e un succes, era nevoie sa fie redata increderea investitorilor in piata

Marti, 27 Martie 2012, ora 15:59
1787 citiri
BCR: Oferta Transelectrica e un succes, era nevoie sa fie redata increderea investitorilor in piata

Subscrierile in oferta publica secundara Transelectrica au depasit nivelul minim pentru incheierea cu succes a ofertei, respectiv 70%, iar acest lucru ar putea impulsiona increderea investitorilor in piata de capital si in economia romaneasca, a declarat marti Dan Weiler, director in cadrul BCR.

Marti, la ora 13:00, subscrierile in oferta reprezentau 78% din totalul actiunilor puse in vanzare. Oferta se deruleaza pana marti, la ora 17:00.

"Aveam nevoie de o tranzactie de succes care sa impulsioneze increderea investitorilor in piata de capital si in economia romaneasca si ne bucuram ca oferta Transelectrica poate deschide acest drum", a precizat Dan Weiler, Director Executiv Corporate Finance&Investment Banking BCR:

Subscrierile in oferta se realizeaza la orice pret situat intre 14,9 lei/actiune si 19,2 lei/actiune, inclusiv capetele intervalului. Actiunile vor fi alocate la un pret de oferta care asigura maximizarea numarului de actiuni vandute in oferta.

Transa Investitorilor Mici pentru subscrieri a caror valoare este mai mica de 500.000 lei si care reprezinta 10% din pachetul de actiuni, a fost supra-subscrisa la 126%.

"Interesul investitorilor mici ne-a depasit asteptarile si ne bucuram ca acestia sunt mai activi si interesati de companii romanesti cu potential de dezvoltare. Se dovedeste ca alegerea unui mecanism flexibil a fost una buna, si a permis, intr-adevar, unei game largi de investitori sa subscrie", a mai spus Weiler

Toate subscrierile efectuate la un pret mai mare decat pretul de oferta vor fi satisfacute integral, actiunile ramase vor fi alocate cererilor de subscriere efecutate la un pret egal cu pretul de oferta dupa principiul pro-rata, folosind algoritmul Bursei de Valori Bucuresti, iar subscrierile efectuate la un pret mai mic decat pretul de oferta nu vor primi alocari.

Oferta Transelectrica este derulata prin Sindicatul format din BCR, Intercapital Invest si Swiss Capital.

#oferta Transelectrica, #listare Bursa Transelectrica, #actiuni transelectrica , #Actiuni