Bursele din Europa deschid pe rosu, in ton cu pietele din SUA si Asia

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 13:07
894 citiri
Bursele din Europa deschid pe rosu, in ton cu pietele din SUA si Asia

Marile piete europene au deschis sedinta de miercuri pe rosu, pe fondul scaderilor de pe Wall Street si din Asia, investitorii fiind precauti inainte de anuntarea deciziei bancii centrale americane cu privire la dobanda cheie, informeaza Boursorama, citat de NewsIn.

Astfel, dupa primele tranzactii, FTSE-100, principalul indice al bursei din Londra, scadea cu 0,9%, la 5.197,92 puncte, indicele DAX, al bursei din Frankfurt, pierdea 0,8%, la 6.219,18 puncte, iar indicele parizian CAC 40 a inceput sedinta cu o scadere de 1,1%, la 3.666,03 puncte, in ton cu scaderile de pe Wall Street si din Asia.

Titlurile europene au inregistrat pierderi miercuri dimineata, dupa ce marti, publicarea datelor despre vanzarile de locuinte vechi din Statele Unite a dus la scaderi pe Wall Street si pe principalele burse asiatice.

In plus, investitorii americani sunt nerabdatori sa afle decizia bancii centrale americane (Federal Reserve) din aceasta seara, in legatura cu dobanda cheie, acestia anticipand mentinerea sa aproape de zero.

In Japonia, bursa a incheiat sedinta de miercuri in scadere, pe fondul scaderilor de marti de pe Wall Street si a temerilor investitorilor, ingrijorati de dificultatile statelor din zona euro, informeaza Les Echos.

Potrivit datelor de la inchidere, indicele Nikkei 225 a scazut cu 1,87%, la 9.923,70 puncte, iar indicele extins Topix a incheiat sedinta cu o scadere de 1,53%, ajungand la 880,84 puncte.

Pietele americane au incheiat sedinta de marti in scadere, pe fondul publicarii datelor despre vanzarile de locuinte din luna mai, care au inregistrat o scadere neasteptata si in asteptarea deciziei Fed de miercuri seara.

Astfel, indicele Dow Jones a scazut cu 1,43%, la 10.293,52 puncte, indicele Nasdaq, dominat de titluri tehnologice a pierdut 1,19%, pana la 2.261,80 puncte, iar indicele extins S&P 500 a scazut cu 1,61%, la 1.095,31 puncte.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#burse, #europene, #america, #indici, #actiuni , #Actiuni