Bursele europene au deschis cu usoare cresteri

Luni, 12 Iulie 2010, ora 13:16
822 citiri
Bursele europene au deschis cu usoare cresteri

Marile piete europene au deschis sedinta de luni pe verde, investitorii asteptand publicarea rapoartelor trimestriale ale companiilor americane din zilele urmatoare, informeaza Boursorama, transmite NewsIn.

Astfel, in prima parte a zilei, FTSE-100, principalul indice al bursei din Londra, crestea cu 0,75%, la 5.143,61 puncte, indicele DAX, al bursei din Frankfurt, castiga 0,13%, la 6.072,86 puncte, iar indicele parizian CAC 40 a castigat 0,17% in primele tranzactii de luni, la 3.560,64 puncte.

In absenta publicarii unor rapoarte importante, pietele europene s-au mentinut relativ calme in prima parte a zilei de luni, investitorii preferand sa ramana prudenti in asteptarea zilelor urmatoare, cand vor fi facute publice rezultatele financiare ale companiilor pentru al doilea trimestru.

In Japonia, bursa a incheiat sedinta de luni pe rosu, pe fondul incertitudinilor create de pierderea alegerilor senatoriale de catre partidul democrat japonez, informeaza Boursorama.

Potrivit datelor de la inchidere, indicele Nikkei 225 a scazut cu 0,39%, la 9.548,11 puncte, iar indicele extins Topix a incheiat sedinta cu o scadere de 0,41%, ajungand la 857,70 puncte.

"Rezultatele acestor alegeri nu sunt pozitive, evident, dar in acest moment, avand in vedere ca investitorii se asteptau deja la o infrangere a partidului de la putere, ele sunt mai degraba neutre", a explicat Yutaka Miura, analist in cadrul Mizuho Securities.

Pietele americane de actiuni au incheiat sedinta de vineri in crestere, aceasta fiind perioada cu cele mai mari castiguri saptamanale pentru Wall Street de la inceputul anului, pe fondul datelor macroeconomice pozitive publicate in cursul saptamanii. 

Temerile cu privire la soarta economiei mondiale au fost inlocuite de optimismul investitorilor cu privire la publicarea rezultatelor companiilor pe al doilea trimestru, care incepe saptamana aceasta.

Astfel, indicele Dow Jones a castigat 0,58%, la 10.198,03 puncte, indicele Nasdaq, dominat de titluri tehnologice a avansat cu 0,97%, pana la 2.196,45 puncte, iar indicele extins S&P 500 a crescut cu 0,72%, la 1.077,96 puncte.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#burse, #europene, #indici, #actiuni, #cotatii , #Actiuni