Bursele europene au inchis in crestere - 15 Iunie 2010

Marti, 15 Iunie 2010, ora 23:18
752 citiri
Bursele europene au inchis in crestere - 15 Iunie 2010

Marile piete de capital ale continentului au inchis sedinta bursiera de marti pe verde, in pofida raportului referitor la increderea investitorilor germani, care a scazut in luna iunie, si a retrogradarii titlurilor Greciei de catre agentia de rating Moody's, informeaza Bloomberg, citat de Newsin.

Astfel, indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a incheiat ziua cu o crestere de 0,30%, pana la 5.217,82 puncte, indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a castigat 0,82%, pana la 6.175,05 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a crescut cu 0,98%, la 3.661,51 puncte.

Titlurile europene s-au apreciat pentru a cincea zi consecutiv, aceasta fiind cea mai lunga perioada de crestere din ultimele trei luni, dupa ce oferta News Corporation de preluare a postului britanic British Sky Broadcasting a linistit investitorii.

Bursele europene au fost afectate, in schimb, de nervozitate dupa retrogradarea calificativului Greciei de catre agentia de evaluare financiara Moody's.

In plus, increderea investitorilor din Germania a scazut in luna iunie, pe fondul temerilor ca exporturile si cresterea economica a tarii vor fi afectate de criza actuala din Europa.

De asemenea, agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a retrogradat calificativul pentru credite al companiei petroliere BP cu sase trepte, reducandu-l la doar doua trepte deasupra calificativului "junk", pe fondul temerilor legate de costurile potentiale ale curatarii petrolului deversat in Golful Mexic.

Ratingurile de default pentru titlurile emise pe termen lung si pentru datoriile fara garantii de tip senior au fost revizuite negativ, de la "AA", la "BBB", dupa retrogradarea de la inceputul lunii iunie, de la "AA+" la "AA".

Titlurile companiei britanice au pierdut rapid din valoare dupa publicarea actiunii agentiei. Actiunile BP s-au ieftinit cu 1,6% la 349,90 pence in jurul orei pranzului, dupa ce, de dimineata, inregistrasera o crestere de pana la 2%. 

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#burse europene, #grecia, #investitori , #Actiuni