Casete audio, DVD-uri si discuri, distruse cu buldozerul

Joi, 09 Februarie 2006, ora 16:11
1015 citiri

Mai bine de 70 de mii de produse pirat au fost distruse astazi in Bucuresti cu ajutorul buldozerelor. Casetele audio, DVD-urile si discurile au fost confiscate de autoritati in decursul anului 2005 de la diferiti comercianti, in principal din Capitala.Actiunea nu este o premiera. Pana in prezent au mai fost patru asemenea operatiuni si s-au distrus in total peste 700 de mii de discuri si DVD-uri care nu respectau legea drepturilor de autor.

Videocasete, DVD-uri, CD-uri cu muzica si programe pentru calculator, toate au fost distruse de buldozere si excavatoare. La eveniment au participat si reprezentanti ai ambasadei americane, care spun ca fenomenul pirateriei nu poate fi eradicat asa de usor, dar ca merita incercat.

Eradicarea pirateriei a fost facilitata in acest an si de schimbari ale legislatiei. Astfel, pentru producerea sau comercializarea de produse contrafacute amenzile pot ajunge pana la 300 de milioane de lei.

Politia si Oficiul pentru Drepturile de Autor au depistat in ultimii doi ani 14 cazuri importante de piraterie. Este vorba in special de studiouri improvizate in care s-au gasit si cantitati de 13 mii de CD-uri piratate.

Realitatea TV