CNVM da unda verde sistemului de conturi globale si vanzarilor in lipsa

Marti, 09 Martie 2010, ora 14:38
1223 citiri
CNVM da unda verde sistemului de conturi globale si vanzarilor in lipsa

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat proiectul de reglementare a conturilor globale si imprumutului de actiuni, depozitarii centrali si bursele avand termen 60 de zile pentru a-si armoniza reglementarile proprii, au declarat, pentru NewsIn, surse din CNVM. 

"Proiectul a fost aprobat in forma cu prevalidare, in timp ce forma fara prevalidare va fi utilizata doar in cazul emitentilor precum Erste, in cazul titlurilor de stat si in general pentru toti emitentii care vin din alte sisteme (prin passport -n.r.) in care se utilizeaza mecanismul fara prevalidare", au explicat sursele citate.

Depozitarii centrali si operatorii de piata vor avea la dispozitie 60 de zile pentru a-si modifica reglementarile proprii in contextul noului regulament.

"Dupa ce vor fi aprobate de Comisiei modificarile la reglementarile proprii, atunci se va putea trece efectiv la sistemul de conturi globale", a mai spus sursa citata.

Astfel, in forma adoptata marti, CNVM a renuntat la mecanismul fara prevalidare, care fusese propus in forma initiala a proiectului, in care conturile globale si mecanismul fara prevalidare trebuiau aplicate din 1 iulie 2010 pentru toti emitentii de valori mobiliare inregistrate in sistemele depozitarilor centrali din Romania. 

#cnvm, # sistem, # conturi, # globale, # vanzari , #Actiuni