Compania BSG Capital Markets a subscris titluri in valoare de 67,5 mil. dolari la Gabriel Resources

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 17:37
1932 citiri
Compania BSG Capital Markets a subscris titluri in valoare de 67,5 mil. dolari la Gabriel Resources

Compania Gabriel Resources, prezenta in Romania prin Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), a finalizat un plasament privat cu BSG Capital Markets privind subscrierea de catre noul investitor a 30 de milioane de actiuni comune, reprezentand 9% din titluri, in schimbul a 67,5 milioane de dolari.

Titlurile au o valoare individuala de 2,25 dolari pe unitate, informeaza Mediafax.

Acordul garanteaza BSG Capital Markets, parte a grupului Beny Steinmetz, cu activitati in domeniul minier, dreptul de a achizitiona alte 30 de milioane de actiuni in termen de 18 luni, la pretul de 2,5 dolari pe titlu in primele 12 luni, respectiv trei dolari in ultimele sase luni, se arata intr-un comunicat al Gabriel Resources.

Gabriel Resources intentioneaza sa foloseasca fondurile obtinute prin aceasta tranzactie pentru dezvoltarea proiectului de la Rosia Montana, la care are o participatie de 80,23%.

BSG a avertizat Gabriel Resources ca isi rezerva dreptul sa isi majoreze sau sa isi reduca participatia la companie in functie de conditiile din piata.

RMGC dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana, din Muntii Apuseni, cu costuri proiectate de un miliard de dolari, prin care compania estimeaza ca va extrage 626.000 de uncii de aur pe an timp de cinci ani de la inaugurarea minei, cu cheltuieli de 272 dolari pe uncie.

Ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu, a declarat vineri ca va include proiectul minier de la Rosia Montana in programul de guvernare si vrea ca acesta sa inceapa cat mai curand posibil, cu actualul investitor, Gabriel Resources.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#compania, #gabriel, #resources, #investitor, #actiuni, #rosia, #montana , #Actiuni