Euro s-a apreciat fata de yen aproape de cel mai mare nivel din ultimele 11 luni

Marti, 17 Martie 2009, ora 10:13
989 citiri
Euro s-a apreciat fata de yen aproape de cel mai mare nivel din ultimele 11 luni

Moneda europeana s-a apreciat marti in fata yenului spre maximul ultimelor 11 luni si spre cel mai mare nivel din ultimele cinci luni in fata dolarului, in timp ce cresterea regionala a preturilor actiunilor a dus la o revenire a apetitului investitorilor pentru risc, relateaza Reuters.

Yenul si dolarul s-au depreciat in fata euro, dupa ce pietele bursiere globale au dat semne de stabilizare in urmatoarele saptamani, in timp ce volatilitatea pietelor valutare s-a temperat.

Euro s-a apreciat cu 0,6%, la 128,15 yeni, aproape de nivelul maxim al sedintei anterioare, de 128,74 yeni, cel mai mare de la finalul lunii decembrie 2008.

De asemenea, moneda unica s-a apreciat cu 0,4%, la 1,3016 dolari, spre maximimul de luni, de 1,3072 dolari, cand a avut cea mai puternica evolutie din 10 februarie.

La randul sau, dolarul s-a apreciat cu 0,3%, la 98,44 yeni. In timpul crizei financiare globale, dolarul si yenul au fost deseori cumparati in contextul scaderii apetitului pentru risc, in timp ce ingrijorarile pentru economia mondiala s-au intensificat. Cand apetitul investitorilor pentru risc se imbunatateste, dolarul si yenul se afla sub presiune.

 

 

#actiuni, #apreciere, #euro, #investitori, #pret, #yen , #Actiuni