Finantele, MAI si Parchetul, plan comun pentru combaterea evaziunii

Marti, 29 Iunie 2010, ora 00:09
1534 citiri
Finantele, MAI si Parchetul, plan comun pentru combaterea evaziunii

CSAT a decis elaborarea unui plan comun de actiune al Ministerului Internelor, Parchetului si Ministerului Finantelor pentru combaterea evaziunii fiscale si a contrabandei, dar si infiintarea unor "grupuri de lucru operationale", in fiecare judet, informeaza Presedintia.

"CSAT a hotarat elaborarea unui plan comun de actiune a institutiilor cu responsabilitati in combaterea evaziunii fiscale si contrabandei, menit sa imbunatateasca eficienta colaborarii intre Ministerul de Interne, Ministerul Finantelor Publice si Parchet.

Ca urmare, la nivel judetean se vor constitui grupuri de lucru operationale formate din ofiteri specialisti si experti desemnati de institutiile responsabile", se arata in comunicatul remis luni, la finalul ?edintei CSAT.

Pre?edintia informeaza ca, in cadrul sedintei, directorul SRI, George Maior, a prezentat un document de analiza cu privire la practicile de evaziune fiscala si contrabanda, potrivit caruia principalele domenii de evaziune fiscala sunt cel agroalimentar, al produselor din alcool si tutun, al constructiilor si al produselor energetice.

Documentul prezentat de Maior mai arata ca "amplificarea infractiunilor financiare are efecte grave asupra sustenabilitatii bugetelor publice, distorsionand, in acelasi timp, mediul concurential".

Directorul SRI a informat membrii CSAT ?i cu privire la utilizarea pe teritoriul Romaniei a firmelor fantoma de catre retelele de crima organizata transfrontaliera, cu predilectie in operatiuni de import si achizitii intracomunitare.

Tot in ?edinta de luni, CSAT a aprobat Strategia nationala de prevenire si combatere a spalarii banilor si finantarii terorismului.

"Documentul fundamenteaza in mod unitar si coerent actiunile sectoriale de prevenire si combatere a spalarii banilor si finantarii terorismului, stabilind directii de actiune pentru toate institutiile cu responsabilitati in domeniu, in acord cu Strategia de Securitate Nationala a Romaniei si cu ultimele standarde internationale", se arata in comunicat. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#finante, #mai, #parchet, #evaziune fiscala , #Actiuni