Generali si Credit Agricole s-au aliat pentru a controla peste 10% din Intesa Sanpaolo

Sambata, 25 Aprilie 2009, ora 09:42
1280 citiri
Generali si Credit Agricole s-au aliat pentru a controla peste 10% din Intesa Sanpaolo

Asiguratorul italian Generali si banca franceza Credit Agricole si-au unit fortele, vineri, pentru a controla cel mai mare pachet de actiuni la cea mai mare banca italiana, Intesa Sanpaolo, relateaza Reuters.

Alianta pe trei ani ofera celor doi parteneri controlul a 10,89% din capitalul Intesa Sanpaolo si intareste rolul Credit Agricole in banca italiana, relateaza Newsin.

Acordul prevede ca Generali, cel mai mare asigurator italian, si Credit Agricole sa propuna o lista comuna de nominalizari pentru consiliul de supraveghere al Intesa Sanpaolo, au anuntat cele doua companii proaspat aliate, intr-un comunicat comun.

De asemenea, Generali si Credit Agricole se vor consulta in numirea candidatilor pentru comitetul executiv al bancii italiene.

Generali si banca franceza se vor consulta si pentru unele elemente de pe agenda sedintelor consiliului de supraveghere ce sunt de interes strategic pentru ambele parti.

Credit Agricole detine 5,82% din actiunile Intesa Sanpaolo, cea mai mare banca italiana dupa valoarea de piata, in timp ce Generali are o participatie de 5,07%.

Cel mai mare actionar unic este Compagnia di Sanpaolo, ce detine 7,96% din Intesa Sanpaolo.

Credit Agricole a fost unul din actionarii principali ai bancii Intesa, inainte ca aceasta sa fuzioneze cu Sanpaolo IMI, in 2007.

Autoritatea italiana antitrust nu a aprobat ca banca franceza sa detina in mod direct un loc in consiliul de supraveghere al Intesa Sanpaolo.

Actiunile Intesa Sanpaolo erau in apreciere cu 1,44%, la 2,2925 euro, spre finalul sedintei de vineri, in linie cu evolutia indicelui DJ Stoxx al sectorului bancar. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #banca, #capital, #companie , #Actiuni