MECMA a validat oferta BCR privind intermedierea listarii a 15% din Transelectrica

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 18:21
1139 citiri
MECMA a validat oferta BCR privind intermedierea listarii a 15% din Transelectrica

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a anuntat miercuri ca singura oferta depusa pentru intermedierea listarii a 15% din actiunile Transelectrica, de catre asocierea BCR, SSIF Intercapital Invest SA si Swiss Capital SA, a fost declarata ca fiind castigatoare, potrivit NewsIn.

"Comisia interna, numita prin ordin al ministrului economiei, comertului si mediului de afaceri, impreuna cu consultantii care acorda serviciile de asistenta juridica in cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civila de Avocati Musat si Asociatii, au analizat conformitatea ofertei financiare cu cerintele caietului de sarcini si au declarat oferta castigatoare cea a Sindicatului de intermediere constituit din Banca Comerciala Romana (BCR), SSIF Intercapital Invest SA si Swiss Capital SA, acesta fiind declarat ofertant selectat", a anuntat miercuri Ministerul Economiei.

Reprezentantii MECMA spun ca oferta depusa a intrunit punctajul minim precizat prin caietul de sarcini pentru selectarea intermediarului ofertei publice secundare de vanzare de actiuni emise de Transelectrica, derulata de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

In perioada imediat urmatoare, vor avea loc negocieri cu ofertantul selectat in vederea incheierii contractului de intermediere.

Transportatorul national de electricitate Transelectrica este deja listat cu 10% din actiuni la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, cu simbolul TEL. Ministerul Economiei a demarat recent si procesul de selectare a intermediarului ofertei publice secundare de vanzare a pachetului de inca 15 % actiuni emise de Transelectrica.

Transelectrica (TEL) a inregistrat in primul semestru din acest an un profit net de 178,63 milioane lei, dupa ce in perioada similara din anul trecut compania inregistrase o pierdere de 58,16 milioane lei. De asemenea, Transelectrica a realizat in primele sase luni din acest an o cifra de afaceri neta de 1,34 miliarde lei, in crestere cu 9,8% fata de afacerile realizate in semestrul I din 2010, de 1,22 miliarde lei.

#transelectrica, #actiuni transelectrica, #listare bvb transelectrica , #Actiuni