OPEC ar putea reduce productia la urmatoarea intrunire

Luni, 16 Martie 2009, ora 15:14
1455 citiri
OPEC ar putea reduce productia la urmatoarea intrunire

Membrii Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) ar putea fi fortati sa ia "o decizie drastica" in cadrul urmatoarei intruniri din mai, in cazul in care pretul petrolului ramane la un nivel inferior, a declarat luni secretarul general al organizatiei, Abdullah al-Badri, relateaza Reuters.

 

Badri a declarat intr-un interviu acordat Reuters Financial ca pretul petrolului, acum intre 40 si 50 dolari/baril, este cu mult sub nivelul dorit de cei din industrie, pentru a putea face investitii considerabile.

Acesta a mai spus ca membrii OPEC au nevoie ca petrolul sa se scumpeasca la peste 50 dolari/baril.

"Nu mai putem indura mult aceasta situatie din moment ce nu putem face investitii cand petrolul se vinde atat de ieftin", a spus Badri.

In cadrul intrunirii OPEC de duminica, de la Viena, organizatia a decis sa mentina productia, dar a promis ca va implementa ultima reducere a productiei mai strict si va analiza evolutia actiunii la intrunirea din mai.

Ministrii participanti la reuniunea de la Viena au anuntat, printr-un comunicat, o noua reuniune a OPEC in 28 mai, pentru a recalibra balanta dintre oferta si cerere. Ar fi vorba de o reuniune extraordinara, inaintea celei programate pentru septembrie.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#opec, #productie, #petrol , #Actiuni