Schaeffler preia 49,99% din actiunile Continental

Joi, 21 August 2008, ora 11:46
940 citiri

Producatorul german de piese auto Continental a acceptat oferta ostila venita din partea Schaeffler Group pentru achizitionarea a aproape jumatate din actiunile sale, in schimbul unei oferte mai bune si a altor concesii, dupa saptamani de discutii aprinse, anunta Reuters.

Cele doua companii au anuntat, joi, ca grupul Schaeffler va detine pachetul minoritar de actiuni, adica aproape 49,99% din actiunile Continental, pentru o perioada de patru ani.

Schaeffler a fost de acord sa mareasca oferta la 75 euro/actiune, de la 70,12 euro/actiune. Initial, Schaeffler oferise 11,3 miliarde euro (16,68 miliade dolari) pentru preluarea Continental.

Oferta de 75 euro/actiune ridica valoarea de piata a companiei Continental, al patrulea, ca marime, producator de piese din industria auto, la aproximativ 12,1 miliarde euro.

"O data cu semnarea acordului, disputa a luat sfarsit", au anuntat oficialii Continental, fara a da alte detalii.

Presedintele executiv al companiei Continental, Manfred Wennemer, ce s-a opus vehement ofertei din partea grupului Schaeffler, va demisiona la sfarsitul lunii august. Continental nu a numit imediat un succesor.

Actiunile companiei Continental au inchis sedinta bursiera de miercuri la 73,49 euro/actiune.