Sony ar putea cumpara Olympus. Fujifilm si Panasonic sunt si ele interesate

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 12:30
1144 citiri
Sony ar putea cumpara Olympus. Fujifilm si Panasonic sunt si ele interesate
Foto: Olympus/ SURSA: Reuters

Sony si Fujifilm ar putea cumpara o mare parte din actiunile Olympus in valoare de aproximativ 1,28 milarde de dolari. Panasonic Corp, ar putea, de asemenea, sa cumpere actiunile Olympus, insa detaliile noii emisiuni de actiuni urmeaza sa fie finalizate in ianuarie 2012.

Raportul vine imediat dupa avertismentul dat de unul dintre actionarii principali ai producatorului de camere foto si lentile ca boardul patat de scandal ar putea incerca sa restranga controlul prim emisiunea de noi actiuni pentru a restrange puterea actionarilor actuali, scrie Yahoo! News.

Una dintre cele mai mari pierderi inregistrate de Olympus a fost de 414 milioane de dolari din aprilie pana in septembrie, desi segmentul sau de endoscoape de diagnostic, care detine 70% din piata globala, ramane un segment care a atras in continuare bani.

Potrivit publicatiei Nikkei, Olympus ar fi luat in considerare emisiunea de actiuni preferentiale care sa nu presupuna si drepturi de vot, desi ele ar putea fi eventual convertite in actiuni normale.

Olympus sustine ca nu a luat nicio decizie despre obtinerea de capital si ca ar lua in considerare toate optiunile pe masura ce inainteaza cu reformele manageriale.

Sony si Fujifilm au refuzat sa comenteze.

Vestea vine in beneficiul actiunilor Olympus

"Unii oameni observa in mod clar ca acest lucru se va adauga activelor nete, va contribui la sanatatea financiara a companiei si va creste valoarea companiei", a declarat Masayoshi Okamoto, reprezentant Jujiva Securities.

Intr-adevar, actiunile Olympus au inregistrat o crestere cu 16,4 procente, pana la 13.67 dolari, cea mai mare crestere inregistrata de la prezentarea rezultatelor financiare pentru ultimul semestru. Cresterea este si cel mai mare castig procentual pentru o zi, din 24 noiembrie pana acum.

"Presupun ca multi oameni cumpara actiunile inapoi acum ca au o oarecare idee despre dimensiunea unei eventuale cresteri de capital", declara reprezentantul unei companii japoneze de management al actiunilor.

#Olympus actiuni, #Sony cumpara Olympus, #Fujifilm Olympus, #Panasonic Olympus , #Actiuni