Summit-ul UE: Cum au reactionat pietele financiare

Joi, 28 Iunie 2012, ora 13:01
1161 citiri
Summit-ul UE: Cum au reactionat pietele financiare

Actiunile de bursele europene si euro au inregistrat cresteri marti inaintea Summitului UE, desi investitorii nu se arata increzatori ca la aceasta reuniune sa fie luate decizii radicale care sa rezolve criza datoriilor suverane.

De la intalnirea liderilor europeni care dureaza doua zile se asteapta masuri clare pentru a pune la punct uniunea fiscala si politica, sau masuri de crestere economica si a locurilor de munca. Cu toate acestea, pietele de capital nu par a fi "impresionate" de eventualele masuri.

Atentia actantilor de pe piata este intreptata catre intalnirea care va avea loc saptamana viitoare la Banca Central Europeana, scrie Reuters.

Euro a crescut cu 0,3% la 1.2510 dolari, revenindu-si dupa ce la inceputul saptamanii a inregistrat cea mai mare scadere din ultimele 20 de zile, la 1,2441 de dolari.

Indicele FTS Eurofirst 300, care include cele mai mari companii listate din Europa, a crescut, pentru a treia oara in ultimele zile, cu 0,2% la 1,002.24 de puncte.

De cealalta parte, randamentul obligatiunilor spaniole cu maturitatea la 10 ani a crescut miercuri la 6,88%, aproape de pragul critic de 7% la care Grecia, Irlanda si Portugalia au solicitat ajutor international. La polul opus, Germania se imprumuta pe 10 ani la 1,57%.

Summitul UE, o noua incercare de solutionare a crizei datoriilor

Intalnirea liderilor europeni de la Bruxelles se anunta un adevart camp de lupta pentru marile puteri ale lumii. Germania refuza categoric uniune bancara, izolandu-se astfel de restul tarilor care mizeaza pe faptul ca uniunea este solutia pentru datoriile suverane. Spania si Cipru asteapta ajutor financiara de UE.

Printre temele de discutie se va numara bugetul pentru perioada 2014-2020 sau un nou cadru pentru Uniunea Economica si Monetara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni europene Summit, #nivel euro Summit, #reuniune Bruxelles actiuni euro , #Actiuni