Veniturile UPS s-au majorat cu peste 7% in primele trei luni

Luni, 03 Mai 2010, ora 14:38
1306 citiri
Veniturile UPS s-au majorat cu peste 7% in primele trei luni

Compania de curierat UPS a inregistrat in T1 2010 venituri de 11,7 miliarde de dolari, in crestere cu 7,3% fata de T1 2009, cand a raportat 10,9 miliarde de dolari, iar castiguri per actiune diluata au fost de 0,71 dolari, mai mari cu 37% fata de valoarea ajustata de 0,52 dolari pentru T1 2009, precizeaza NewsIn.

Potrivit companiei, cresterea de la nivelul diviziilor de colete internationale si distributie, imbunatatirea randamentului si cresterea performantei operationale au dus la o crestere a marjei pe toate segmentele de activitate.

Pentru cele trei luni care s-au incheiat la 31 martie 2010, volumul consolidat a totalizat 940 de milioane de colete, o cre?tere de 3%.

Venitul mediu pe colet a crescut tot cu 3%, reflectand cresterile generale ale tarifelor si taxele suplimentare de combustibil mai mari.

In acest trimestru, UPS a platit o taxa de restructurare inainte de impozitare de 98 milioane de dolari pentru reorganizarea segmentului de colete pe piata interna SUA.

De asemenea, a inregistrat o pierdere de 38 milioane de dolari inainte de impozitare din vanzarea unei unitati de transport specializate din divizia sa de distributie din Germania, precum si o taxa de 76 milioane non-numerar pe impozitul pe venit rezultata dintr-o modificare a situatiei de depunere a documentelor de impozitare in cadrul unei sucursale germane.

Aceste taxe au dus la scaderea cu 175 milioane de dolari a venitului net si cu 0,18 de dolari a castigurilor per actiune diluata.

De asemenea, in primul trimestru al anului anterior, UPS a preluat o taxa non-numerar de amortizare a fondului comercial pentru flota sa DC-8, in valoare de 181 milioane de dolari, ceea ce a dus la scaderea venitului net cu 116 milioane dolari, adica 0,12 USD pe actiune.

In perioada ianuarie-martie 2010, UPS a generat un flux de numerar liber de 1,3 miliarde de dolari. 

De asemenea, compania a platit dividende in valoare totala de 470 milioane de dolari, a investit 280 milioane dolari in cheltuieli de capital, a rascumparat peste 4 milioane de actiuni la un cost de 260 milioane dolari.

"UPS a obtinut performante operationale semnificative intr-un mediu economic global in curs de revenire.

Preconizam mentinerea tendintelor din primul trimestru pe durata intregului an, ceea ce va genera o crestere a veniturilor si venituri operationale suplimentare. 

Ca urmare, UPS estimeaza castiguri per actiune diluata mai mari pentru intregul an, intre 3,05 - 3,30 de dolari pe actiune, o crestere semnificativa de 32% - 43% fata de rezultatele ajustate din 2009", a declarat directorul financiar al UPS, Kurt Kuehn.

UPS (NYSE: UPS) are sediul central in Atlanta, SUA, si deserveste peste 200 de tari si teritorii din intreaga lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#venituri, #ups, #miliarde, #castig , #Actiuni