Bursa de Peste din Tulcea primeste 28 de milioane lei de la Guvern

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 16:14
1551 citiri
Bursa de Peste din Tulcea primeste 28 de milioane lei de la Guvern

Guvernul a aprobat, marti, indicatorii tehnico-economici pentru investitii in Bursa de Peste din Tulcea, prima de acest tip din Romania in sectorul piscicol, a carei valoarea totala este de aproximativ 28 milioane lei.

Executivul informeaza ca finantarea se va face din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeana prin Fondul European pentru Pescuit (FEP), prin Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013 si de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Bursa de Peste din Tulcea va concentra oferta de produse pescaresti provenite din zona Deltei Dunarii si a Marii Negre, prin cele 14 puncte de colectare apartinand Bursei, unde asociatiile de pescari si pescarii profesionisti din aria Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii vor avea obligatia de a transporta pestele capturat.

Se creeaza astfel posibilitatea comercializarii pestelui direct prin Bursa de Peste, unde pretul se stabileste in mod transparent, ceea ce va contribui la reducerea pescuitului ilegal si la eliminarea verigii intermediare reprezentate de speculanti.

La randul lor, cumparatorii vor beneficia de produse comercializate in conditii optime de igiena si conservare. Infiintarea Bursei de Peste din Tulcea se numara printre obiectivele pe care Romania si le-a propus in Planul National Strategic pentru Pescuit.

#Bursa peste Tulcea, #indicatori bursa peste Tulcea 2011, #infiintare Bursa peste , #Bursa de marfuri