Protestele "Wall Street" se raspandesc in toata lumea

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 09:12
1458 citiri
Protestele "Wall Street" se raspandesc in toata lumea
Oameni din toata lumea demonstreaza impotriva lacomiei de pe Wall Street.

Demonstratiile de tipul Wall Street continua in America si iau amploare pe cele patru continete. Mai multe persoane au fost retinute de politisti in New York, Chicago, Sydney, Roma, Londra si Hong Kong.

Acum doua zile, 6.000 de oameni s-au adunat in Time Square, intr-o demonstratie pe care au denumit-o "ziua mondiala a luptei impotriva lacomiei de pe Wall Street", iar politia a arestat 92 de persoane. De asemenea, in Chicago au fost retinuti, duminica, 175 de oameni care au refuzat sa opreasca demonstratiile, informeaza Bloomberg.

De trei zile, in fata sediului bancii centrale australiene din Sydney, s-au strans 30 de oameni, in timp ce alte 70 de persoane au ocupat o piata centrala din Melbourne.

Proteste au avut loc si in Londra, unde opt oameni au fost arestati, iar sase dintre acestia acuzati. Demonstrantii stau de trei zile in fata catedralei Sf. Paul din Londra, cu pancarde pe care scrie "Oamenii inaintea profitului", in timp ce mai multe persoane tin discursuri de pe treptele catedralei, folosind megafoane.

In timpul demonstratiilor din Roma, din urma cu doua zile, au fost ranite peste 100 de persoane, iar premierul italian Silvio Berlusconii i-a acuzat pe protestatari spunand ca "extremistii violenti" trebuie indentificati si pedepsiti.

In Hong Kong, 40 de oameni au dormit peste noapte in fata sediului bancii HSBC Holding, dotati cu corturi, megafoane si generatoare de curent de la care si-au incarcat laptopurile. Proteste au mai avut loc in Seoul si Taipei. Oamenii au mai iesit in strada in Tokyo, unde organizatorii spun ca ii reprezinta pe cei 99%, referindu-se studiului economistului Joseph Stiglitz care arata ca 1% dintre americani controleaza 40% din averea tarii.

Demonstratiile au inceput acum o luna in New York, cand americanii s-au mobilizat prin retelele sociale si au iesit in strada. Organizatia Ocuparea Wall Street a anuntat presa intr-un email ca s-au inregistrat revolte in 1.500 de orase din toata lumea, si in 100 din America.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste wall street, #Wall Street demonstratii, #arestari Wall Street , #Bursa de Valori Internationala