Bursa de la Bucuresti vrea sa aduca Facebook in Romania

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 19:03
1190 citiri
Bursa de la Bucuresti vrea sa aduca Facebook in Romania

Bursa de Valori Bucuresti intentioneaza sa aduca titluri de pe piata americana pe sistemul ATS International, printre care si titluri Facebook atunci cand se vor lansa, a declarat vineri presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache.

"Nu in mod intimplator am marit programul de tranzactionare la Bursa pentru ATS, pentru ca vizam in perspectiva introducerea pe sistemul ATS International a unor titluri americane si atunci este nevoie ca piata de la Bucuresti sa prinda deschiderea din America. Am luat deja decizia si executivul trebuie sa amenajeze inclusiv, incepand cu luna decembrie...In perspectiva se va ajunge la o piata 24/24, insa nu suntem in aceasta pozitie. Este in proiect sa aducem chiar Facebook cand se va lansa, iar lansarea pe piata americana sa se faca si aici, dar pentru aceasta trebuie sa avem intermediari puternici", a spus Farmache, in cadrul semninarului EU-COFILE organizat la Sinaia de BNR si Alpha Bank.

El a declarat ca avantajul pentru ATS este ca titlurile sunt tinute la depozitarul central din Romania, care la randul ei este conectata cu depozitarii din tarile de origine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni Facebook Bursa Bucuresti, #planuri presedinte nou BVB , #Burse de valori