Bursele au fost afectate de anularea intalnirii ministrilor europeni de finante

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 22:15
1711 citiri
Bursele au fost afectate de anularea intalnirii ministrilor europeni de finante

Bursele au inregistrat scaderi, dupa ce, marti, a fost anulata intalnirea ministrilor de finante din zona euro. Acesta miscare a ridicat indoieli cu privire la gasirea unei solutii pentru criza financiara din Zona Euro.

Reuniunea ministrilor europeni de finante urma sa aiba loc miercuri inaintea Summitului liderilor europeni, arata presa internationala.

"Toata lumea a crezut ca, odata cu intalnirea ministrilor din zona euro si Summitul liderilor europeni situatia este mai mult sau mai putin sub control, dar anularea intalnirii a generat idoieli cu privire la gasirea unei solutii in viitorul apropiat", sustin investitorii.

Criza datoriilor suverane a pus presiune pe investitori care se tem de consecintele pe care le-ar putea avea aceasta asupra economiei globale. S&P a scazut cu mai mult de 9 procente de la cel mai inalt nivel de inchidere din 29 aprilie 2011.

Indicele mondial al actiunilor MSCI este in scadere cu 0,6%.

In SUA, indicii au scazut cu diverse cotatii: Dow Jones este in declin cu 0,94%, Standard&Poor's cu 1,06%, iar Nasdaq cu 1,09%.

In acceasi nota pesimista, 3M Co. a raportat un profit trimestrial care a ratat asteptarile sale pentru anul 2011.

La polul opus, Xerox Corp (XRX.N) a crescut cu 1,4%, la 8,11 dolari dupa ce castigurile sale au depasit asteptarile.

In Europa, indicele FTSEurofirst 300 este in coborare cu 0,8%, dupa ce a atins un maxim al ultimelor 11 saptamani in timpul tranzactiilor.

Dupa un maxim al sedintei de 1,3959 dolari pe unitate, Euro s-a depreciat cu 0,2%, iar, pe piata americana, cotatia petrolului a urcat cu 2,19 dolari, ajungand la 93,46 dolari pe baril.

#Burse in scadere, #intalnire ministri finante euro , #Burse de valori