Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursele din Tokyo si Osaka vor fuziona

Bursele din Tokyo si Osaka vor fuziona


Operatorii de la bursele din Tokyo si Osaka au anuntat marti ca vor fuziona in 2013 pentru a da nastere celei de-a treia burse mondiale, cu tiluri cotate la valori de circa 3.600 miliarde de dolari.

In urma negocierilor, operatiunea planificata de cele doua burse, le va permite acestora sa-si reuneasca atuurile complementare si sa se consolideze pe piata, scrie La Tribune, citand Reuters.

Tokyo Stock Exchange (TSE) controleaza 90% din comercializarea de actiuni in numerar in timp ce Osaka Securities Exchange(OSE) atrage cele mai mari volume de contracte futures pe indicele Nikkei si alti derivati.

Valoarea combinata a titlurilor cotate la aceste doua burse se afla imediat dupa cea a bursei NYSE Euronext (12.000 de miliarde de euro) si Nasdaq OMX Group ( 4.000 de miliarde de euro), potrivit cifrelor Federatiei Mondiale a Burselor de Valori. Acest lucru va face ca fuziunea dintre cele doua burse sa dea nastere celei de-a treia burse mondiale, ca valori tranzactionate.

In ultimii 5 ani, fuziunile si achizitiile anuntate in sectorul operatorilor bancari s-au ridicat la o valoare de 83 de miliarde de dolari, aratand tendinta jucatorilor bursieri de a reduce costurile si de a se diversifica in fata veniturilor slabe extrase din tranzactiiile traditionale de actiuni.

TSE va oferi 480.000 de yeni pe o actiune OSE sau o prima de 14% peste pretul de inchidere de luni.

Entitata formata in urma fuziunii celor doua burse va conserva ca vehicul de listare titlul OSE, al carui indice a crescut la 5,5% la anuntul viitoarei fuziuni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1393 ori