Bursele din Tokyo si Osaka vor fuziona

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 10:42
1829 citiri
Bursele din Tokyo si Osaka vor fuziona

Operatorii de la bursele din Tokyo si Osaka au anuntat marti ca vor fuziona in 2013 pentru a da nastere celei de-a treia burse mondiale, cu tiluri cotate la valori de circa 3.600 miliarde de dolari.

In urma negocierilor, operatiunea planificata de cele doua burse, le va permite acestora sa-si reuneasca atuurile complementare si sa se consolideze pe piata, scrie La Tribune, citand Reuters.

Tokyo Stock Exchange (TSE) controleaza 90% din comercializarea de actiuni in numerar in timp ce Osaka Securities Exchange(OSE) atrage cele mai mari volume de contracte futures pe indicele Nikkei si alti derivati.

Valoarea combinata a titlurilor cotate la aceste doua burse se afla imediat dupa cea a bursei NYSE Euronext (12.000 de miliarde de euro) si Nasdaq OMX Group ( 4.000 de miliarde de euro), potrivit cifrelor Federatiei Mondiale a Burselor de Valori. Acest lucru va face ca fuziunea dintre cele doua burse sa dea nastere celei de-a treia burse mondiale, ca valori tranzactionate.

In ultimii 5 ani, fuziunile si achizitiile anuntate in sectorul operatorilor bancari s-au ridicat la o valoare de 83 de miliarde de dolari, aratand tendinta jucatorilor bursieri de a reduce costurile si de a se diversifica in fata veniturilor slabe extrase din tranzactiiile traditionale de actiuni.

TSE va oferi 480.000 de yeni pe o actiune OSE sau o prima de 14% peste pretul de inchidere de luni.

Entitata formata in urma fuziunii celor doua burse va conserva ca vehicul de listare titlul OSE, al carui indice a crescut la 5,5% la anuntul viitoarei fuziuni.

#Bursa Valori Tokyo fuziune Osaka, #TSE OSE fuziune, #fuziune burse , #Burse de valori