Bursele europene au crescut vineri, pentru a treia zi consecutiv

Vineri, 09 Martie 2012, ora 12:30
1217 citiri
Bursele europene au crescut vineri, pentru a treia zi consecutiv

Bursele europene au crescut vineri, pentru a treia zi, pe fondul finalizarii conversiei datoriilor Greciei, in timp ce investitorii asteapta raportul lunar al guvernului american privind piata muncii.

Indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,4% in Londra, dupa ce Grecia a anuntat rezultatele implicarii sectorului privat in restructurarea datoriilor, potrivit Bloomberg.

Totodata, indicii bursieri americani au fost usor modificati, in timp ce actiunile asiatice au crescut.

85,8% dintre creditorii privati ai Greciei s-au inscris in programul de anulare partiala a datoriei, a anuntat vineri Guvernul de la Atena.

Grecia avea nevoie ca cel putin 75% din aceasta categorie de creditori sa accepte pierderile presupuse de plan, dar isi propusese sa ajunga la 90%. Voluntarii au avut termen sa se inscrie pana joi seara.

Detaliile planului de stergere a 107 miliarde de dolari din datoriile Greciei au fost fixate la 21 februarie, la Bruxelles.

Planul permite reducerea datoriei suverane elene in schimbul unei micsorari a valorii nominale a titlurilor cu 53,5% si pierderi reale pentru bancile care detin obligatiuni de peste 70% din valoarea initiala.

Ministrul grec de finante Evangelos Venizelos a spus ca operatiunea in sine va avea loc in 12 martie.

Acordul este una dintre conditiile unui al doilea pachet de salvare, in valoare de 130 de miliarde de euro, pe care UE si FMI l-au promis Atenei.

In cazul in care nu se ajungea la un acord, Grecia risca sa intre in incapacitate de plata in 20 martie, cand expira obligatiuni in valoare de 14,5 miliarde de euro, pe care tara trebuie sa le achite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse europene crestere, #burse crestere, #indici bursieri burse, #Burse europene criza Grecia , #Burse de valori