Indicii BVB, in scadere la deschiderea sedintei

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 11:15
1262 citiri
Indicii BVB, in scadere la deschiderea sedintei

Indicii BVB au scazut la deschiderea sedintei de marti, pe o lichiditate de peste trei ori mai mare si asigurata in principal de actiunile Fondului Proprietatea (FP).

Dupa primele minute, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,16%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic mentineau indicele BET-NG la nivelul de luni.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborat cu 0,25%.

La ora 10:15, indicele extins al Bursei, BET-XT, era in scadere nesemnificativa, cu 0,11%. BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de titluri in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzactionat actiuni emise doar de 20 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii ale BVB grade i la sectiunea "Internationale". Operatiunile au cumulat 690.000 de lei (166.000 de euro), suma de peste trei ori mai mare decat lichiditatea de la deschiderea sedintei precedente, de 220.000 de lei (50.000 de euro).

Actiunile Fondului Proprietatea au consemnat cel mai mare rulaj din piata, de 540.000 de lei, grade i au asigurat 78% din lichiditatea bursei. Cea mai recenta tranzactie cu aceste titluri a fost realizata la 0,531 lei, pret in scadere cu 0,84%.

Marile piete europene au deschis sedinta in crestere cu pana la 0,6%, recuperand o parte din corectiile vizibile, de pana la 3,3%, inregistrate luni. Investitorii sunt in continuare atenti din cauza inrautatirii conditiilor economice mondiale si a incertitudinilor politice din Franta si Olanda, care risca sa agraveze criza din zona euro.

Bursa de la București deschide puternic marți. Fondul Proprietatea, printre cele mai mari creșteri
Bursa de la București deschide puternic marți. Fondul Proprietatea, printre cele mai mari creșteri
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe toţi indicii şedinţa de marţi, iar rulajul se cifra la 6,74 milioane de lei (1,35 milioane de euro) după 30 de minute de la debutul...
#BVB deschidere marti, #BVB sedinta marti, #bursa de valori bucuresti , #Burse de valori