Schimbarea actualilor administratori ai BVB, pe 9 ianuarie

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 20:50
992 citiri
Schimbarea actualilor administratori ai BVB, pe 9 ianuarie

Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) convoaca in data de 9 ianuarie actionarii pentru a discuta propunerea de revocare a actualilor administratori, au declarat surse din piata de capital.

In 10 noiembrie un grup de actionari, care detine cumulat 9,41% din titlurile Bursei a solicitat revocarea Consiliului de Administratie. Grupul este format din ING, prin doua fonduri, Intercapital cu iFond, BCR, Erste si Unicredit CAIB Securities.

Surse din piata de capital au declarat atunci ca solicitarile au fost inaintate intrucat in ultimii aproape doi ani, de cand a fost ales actualul Consiliu de Administratie, s-a schimbat actionariatul BVB, iar noii actionari vor sa aiba reprezentanti in Consiliu.

Administratorii Bursei au anuntat pe 14 noiembrie ca vor convoca AGA pentru discutarea solicitarii, urmad ca pe ordinea de zi sa fie inclusa si alegerea Consiliului de Administratie prin metoda votului cumulativ.

Actualul Consiliul de Administratie al Bursei a fost ales in februarie 2010.

Printre cei mai importanti actionari ai Bursei se regasesc fonduri ale Franklin Templeton, SIF Moldova, cu cate aproape 5%, dar si Erste si BCR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bursa de valori bucuresti, #schimbare consiliu administratie schimbare , #Burse de valori