Top 6 domenii in care merita sa investesti in 2012

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 08:12
4272 citiri
Top 6 domenii in care merita sa investesti in 2012

Topul de recomandari pentru investii comerciale, pentru anul viitor a fost facut public de catre Goldman Sachs. Institutia recomanda mutarea afacerilor de pe pietele americane si europene din cauza economiei stagnante si a dezintegrarii sectorului privat.

Analistii estimeaza ca PIB-ul global va creste cu doar 3,2% in 2012, fata de previziunile anterioare care aratau un avans de 3,4%. Cu toate acestea, ingrijorarile privind situatia din Europa s-au indreptat catre evolutia cursului valutar, transmite Business Insider.

1. Obligatiuni corporative

Una dintre recomandari este cumpararea de obligatiuni corporative de mare randament pe termen scurt.

Specialistii Goldman Sachs au spus ca se asteptam ca acest tip de comert sa beneficieze de urmatoarele considerente:

- Societatile non-comerciale nu s-au reabilitat in fata investitorilor la nivelul la care se aflau inaintea crizei financiare;

- Inasprirea conditiilor de creditare in Europa;

- Presiuni enorme asupra bugetelor fiscale

2. Obligatiuni germane la un randament pe 10 ani

Pe termen lung, presiunile de finantare si de deteriorare a perspectivelor economice vor actiona ca un "mecanism de impingere", ceea ce duce la un acord privind o integrare fiscala "mai profunda" in zona euro, eventual in etape. Acesta implica reguli bugetare sustinute de sanctiuni eficiente.

3. Francul ramane atractiv

Cu fluctuatiile activelor riscante care afecteaza piata Forex este dificil sa gasesti o moneda care sa iti ofere o balanta intre investitii si asteptari.

Banca Nationala a Elvetiei este in prezent angajata sa mentina la un nivel acceptatbil cursul franc-euro. Prin urmare, investia in franci poate aduce satisfactii, pe termen lung.

4. Actiunile canadiene sunt bune

In ceea ce priveste actiunile, se recomanda achizitiile din Canada.

Ne place acest comert datorita: preturilor la energie si mafuri. Piata de capital din Canada ar trebui sa fie un beneficiar clar al ofertelor sale pentru energie", spun cei de la Goldman.

5. Yenul poate aduce satisfactii investitorilor

Marile excedente de cont curent si acumularea de rezerve excesive FX sunt o caracteristica importanta a dezechilibrelor la nivel mondial care persista in special in Asia.

Un numar de tari inregistreaza surplusuri mari in asociere cu rate de schimb puternic gestionate si supuse presiunilor inflationiste.

Monedele din aceste tari raman candidati puternici pentru aprecierea nominala suplimentara. "Yen-ul este un exemplu tipic".

6. Pretul petrolului ar putea creste

Deoarece riscul din criza datoriilor europene s-a intensificat, a fost trasa in jos si piata petrolului. In incercarea de a evita o noua recesiune economica, piata petrolului continua sa stabileasca preturi prea mici, ceea ce duce la stocurile de petrol sa ajunga la niveluri exceptional de reduse pentru perioada din an. Totusi, pe masura ce resursele devin mai putine, titeiul ar putea redeveni o investitie strategica.

#investitii goldman sachs, #recomandari investitii, #burse mondiale , #Burse de valori