Bursele din Asia au crescut, marcate de evolutiile din Europa

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 11:19
1230 citiri
Bursele din Asia au crescut, marcate de evolutiile din Europa

Bursele asiatice au crescut, luni, iar moneda europeana s-a tranzactionat in o crestere de 0.2% in raport cu dolarul, sustinute de optimismul ca noii lideri tehnocrati din Italia si Grecia vor lua decizii concrete pentru a-si salva tarile de la faliment si ca pot opri raspandirea crizei financiare in intreaga zona euro.

Indicele Nikkei din Japonia a crescut cu 1.1%, in timp ce indicele extins MCSI Asia Pacific a crescut cu 1.6%. Indicii din Hong Kong, Taiwan si Coreea de Sud au crescut cu peste 2 procente, potrivit Reuters.

Castigurile inregistrate in Asia vin in continuarea cresterilor inregistrate la sfarsitul saptamanii trecute, cand toate bursele au crescut cu aproximativ 2 procente, dupa votul de vineri din Senatul italian prin care s-au aprobat masurile de austeritate impuse de Europa.

Perspectivele pentru bursele europene sunt, de asemenea, optimiste. Analistii se asteapta ca indicele FTSE 100 din Londra sa deschida in urcare cu 0,5 procente, iar indicii de referinta FCHI din Franta si GDAXI din Germania, sunt asteptati sa inregistreze cresteri de 1%.

Evolutia de pe piete arata ca apetitul investitorilor pentru risc au crescut, insa increderea recent dobandita se va confrunta cu un nou test pe parcursul zilei de luni, cand Italia este asteptata sa liciteze obligatiunile cu maturitate la cinci ani.

#burse asia, #crestere burse asiatice, #evolutie burse Asia , #Cotatii bursiere