Bursele americane deschid sedinta in crestere usoara

Joi, 03 Iunie 2010, ora 17:59
1046 citiri
Bursele americane deschid sedinta in crestere usoara

Bursele americane au deschis sedinta de joi in crestere usoara, in contextul in care investitorii asteapta publicarea unui raport favorabil al situatiei de pe piata imobiliara, iar datele publicate de Departamentul Muncii sunt pozitive, informeaza Marketwatch, citat de NewsIn.

Astfel, dupa primele tranzactii, indicele Dow Jones crestea cu 0,33%, la 10.294,43 puncte, indicele compozit Nasdaq, dominat de titluri tehnologice, castiga 0,24%, la 2.292,96 puncte, iar indicele mai extins S&P 500 crestea cu 4,89 puncte la 1.103,27 puncte.

Titlurile americane si-au revenit dupa scaderile de marti, in asteptarea unui raport care ar putea arata o crestere a achizitiilor de locuinte din SUA in luna aprilie, pentru a treia luna consecutiv, conform jurnalistilor de la Bloomberg.

De asemenea, datele preliminare publicate joi de Departamentul Muncii au ridicat sperantele investitorilor, care asteapta vesti bune din raportul lunar oficial de vineri, privind ocuparea locurilor de munca din Statele Unite.

"Dupa vestile primite azi de la Agentia de Ocupare a Fortei de Munca si Departamentul Muncii, ne asteptam la stiri pozitive si vineri, din raportul lunar.

Cu toate acestea, daca nu cumva este vorba de vesti extrem de bune, nu trebuie sa uitam ca datele din raport ar putea fi afectate negativ de oricare din presiunile geopolitice actuale", a declarat Bob Enck, CEO in cadrul Equinox Fund Management, pentru jurnlaistii de la Marketwatch.

In Europa, indicii principalelor burse erau pe verde dupa deschiderea burselor americane. In jurul orei 17:00, ora Romaniei, FTSE 100, al pietei londoneze, crestea cu 1,90%, la 5.249,22 puncte, indicele DAX, de la Frankfurt, crestea cu 1,69%, la 6.082,72 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, inregistra o crestere puternica de 2,01% la 3.572,04 puncte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, #americane, #indici, #cotatii , #Cotatii