GM poarta discutii preliminare cu DaimlerChrysler pentru cumpararea diviziei Chrysler

Luni, 19 Februarie 2007, ora 01:47
995 citiri

Grupul auto General Motors (GM) poarta discutii preliminare cu concurentul DaimlerChrysler pentru cumpararea diviziei americane Chrysler, care inregistreaza pierderi, a declarat o sursa apropiata situatiei, citata de Reuters.

Primele informatii privind negocierile la nivel inalt purtate de GM cu DaimlerChrysler pentru achizitia integrala a Chrysler au fost publicate pe pagina de Internet a ziarului Automotive News, care citeaza surse din Germania si Statele Unite.

Sursa Reuters a mai declarat ca este putin probabil ca GM sa fie interesat de divizia cu operatiuni in zona serviciilor financiare a grupului Chrysler, intrucat a renuntat, recent, la propria unitate cu activitati similare.

Atat reprezentatii GM, cat si cei ai DaimlerChrysler, au refuzat sa comenteze informatiile.

"Purtam discutii frecvent cu producatorii auto. Nu comentam speculatiile privind aceste discutii", a declarat purtatorul de cuvant al GM, Tony Cervone.

Speculatiile privind o posibila vanzare a grupului Chrysler au aparut saptamana aceasta, cand directorul general al DaimlerChrysler, Dieter Zetsche, a afirmat ca nu exclude nicio optiune care ar putea constitui solutia optima pentru eficientizarea activitatii diviziei nord-americane.

Cotatia actiunilor DaimlerChrysler a crescut dupa publicarea informatiilor, in timp ce titlurile GM au evoluat in sens opus.

Astfel, titlurile DaimlerChrysler au fost cotate la 72,85 dolari la bursa de la New York, in crestere cu 3,7%, in timp ce titlurile GM au pierdut 26 de centi, plasandu-se la 36,18 dolari.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)