Petrolul: 70-80 de dolari/baril, in S1 din 2010

Luni, 21 Decembrie 2009, ora 13:16
1602 citiri
Petrolul: 70-80 de dolari/baril, in S1 din 2010

Pretul petrolului va oscila intre 70 si 80 de dolari pe baril in prima jumatate a anului viitor, deoarece cererea isi revine mai incet decat s-a anticipat, potrivit celor mai mari case de trading din domeniul titeiului din lume, noteaza Financial Times (FT). 

Estimarile camerelor de trading importante precum Vitol, Glencore, Trafigura, Gunvor si Mercuria vor fi luate in considerare de membrii Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol cand acestia se vor intalni marti, 22 decembrie, in Angola pentru a discuta politica de productie pentru aceasta iarna.

"Factorii fundamentali nu sprijina actualul pret al petrolului", a declarat analistul Trafigura Pierre Lorinet.

Prin intermediul caselor de trading se tranzactioneaza aproape 15% din productia mondiala de petrol, noteaza Financial Times, citat de Mediafax.

Pretul titeiului a oscilat intre 65 si 80 de dolari pe baril din iulie si pana in prezent.

Cotatiile au fost sustinute de cererea solida din Asia, insa evolutiile acestora au fost temperate de consumul redus din SUA si Europa.

Cotatia petrolului destinat pietei americane a scazut cu 11 centi, la 73,25 de dolari pe baril, pana la ora 6:18 GMT, dupa ce vineri a urcat cu 73 de centi. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#baril, #dolari, #petrol, #pret , #Cotatii