Pretul graului a scazut in februarie la bursa din Chicago

Marti, 01 Martie 2011, ora 09:34
1954 citiri
Pretul graului a scazut in februarie la bursa din Chicago

Contractele la termen pentru grau au scazut luni, la bursa din Chicago, in urma marcarii profiturilor de catre investitori, si vor inregistra in februarie primul declin din ultimele trei luni, ca efect al imbunatatirii conditiilor meteorologice in China, tara afectata de seceta, transmite Mediafax.

Problemele geopolitice din Orientul Mijlociu au ramas in atentia investitorilor, care au inceput sa se retraga de pe piata cerealelor de la jumatatea acestei luni, iar cotatiile de luni au fost influentate si de informatiile privind revenirea ploilor in nordul, centrul si nord-estul Chinei. 

La ora 16:57 GMT, graul cu livrare in luna mai era in scadere cu 2 centi, la 8,09-1/4 dolari pe busel (27 kilograme), dar pretul porumbului a urcat cu 3 centi, la 7,25 dolari.

Cotatia pentru soia a coborat cu 8-1/2 centi, la 13,66-1/2 dolari pe busel, in urma marcarii profiturilor.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#pretul graului, #bursa, #pretul graului mai mic, #chicago , #Cotatii