Pretul petrolului a scazut sub 44 de dolari/baril

Luni, 02 Martie 2009, ora 10:00
1304 citiri
Pretul petrolului a scazut sub 44 de dolari/baril

Petrolul s-a ieftinit sub 44 de dolari/baril in schimburile matinale de pe bursele asiatice, dupa stirile negative de vineri privind comprimarea economiei americane in al patrulea trimestru, scrie AFP.

In schimburile matinale, barilul de petrol „light sweet” cu livrare in aprilie s-a ieftinit cu 80 de centi, la 43,96 dolari/baril. Pretul barilului de petrol Brent a scazut cu 75 de centi, la 45,60 dolari/baril. Vineri, la New York Mercantile Exchange (Nymex), cotatia petrolului a inchis sedinta la 44,76 dolari/baril, in scadere cu 46 de centi.

Economia americana s-a comprimat in al patrulea trimestru mai rapid decat se estimase anterior, in contextul in care cheltuielile de consum au scazut si exporturile s-au prabusit. Conform datelor publicate vineri, produsul intern brut (PIB) al SUA a scazut cu 6,2% in termeni anuali, in intervalul octombrie-noiembrie 2008, pana la cel mai scazut nivel din 1982.

Cheltuielile de consum au scazut cu 4,3% in intervalul analizat, un nivel nemaiatins din 1980.

Economia americana a crescut cu 1,1% in 2008, marcand cel mai incet ritm din 2001. Investitiile in afaceri s-au diminuat cu o rata de 21,1%, in cadrul celui mai amplu declin din 1975, comparativ cu estimarile anterioare, de 19,1%. Investitiile in spatii rezidentiale s-au redus cu 22,2% in trimestrul al patrulea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#afaceri, #bursa, #economie, #investitii, #petrol , #Cotatii