Pretul petrolului Brent, la minimul ultimelor doua saptamani

Luni, 14 Martie 2011, ora 12:26
1525 citiri
Pretul petrolului Brent, la minimul ultimelor doua saptamani

Pretul petrolului Brent a scazut luni cu aproape trei dolari, la minimul ultimelor doua saptamani, de 111,16 dolari pe baril, in conditiile in care tensiunile din Orientul Mijlociu s-au redus, transmite Reuters, precizeaza Mediafax.

Cotatia petrolului Brent, cu livrare in aprilie, s-a redus in cursul sedintei de luni cu 2,4%, la 111,16 dolari pe baril, cea mai scazuta valoare de dupa 25 februarie. Pana la ora 7:50 GMT, pretul a ajuns la 112,2 dolari pe baril, in scadere cu 1,64 de dolari.

Titeiul Brent a atins pe 24 februarie maximul ultimilor doi ani si jumatate, de aproape 120 de dolari pe baril, in conditiile in care investitorii se temeau ca tensiunile sociale din Africa de Nord si Orientul Mijlociu vor afecta livrarile de petrol in aceste regiuni.

Scaderea cotatiei de luni reflecta si ingrijorarile pietelor ca seismul din Japonia, cel mai puternic inregistrat in acest stat, si valurile tsunami care au urmat vor avea efecte negative asupra economiei.

Cutremurul a avut ca urmare inchiderea unor rafinarii si uzine, iar distrugerile provocate infrastructurii ar putea limita cererea pe termen scurt. Japonia este al treilea mare consumator de petrol al lumii.

Analistii anticipeaza ca majorarea cererii pentru gaze naturale lichefiate din partea Japoniei pentru a acoperi scaderea capacitatii de a genera energie nucleara in urma cutremurului va duce la cresterea cotatiilor petrolului Brent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi România (3 milioane de tone), conform datelor...
#pret, #petrol, #brent, #titei, #baril de petrol , #Cotatii