Pretul petrolului o ia la vale

Vineri, 06 Mai 2011, ora 23:19
1514 citiri
Pretul petrolului o ia la vale

Pretul petrolului Brent a coborat vineri cu peste doi dolari, la sub 109 dolari pe baril, continuand declinul abrupt, de peste 10%, inregistrat in ziua precedenta, dupa ce temerile legate de soliditatea redresarii economiei mondiale au determinat investitorii sa isi reduca plasamentele in marfuri, potrivit Mediafax. 

"Instinctul este de a lichida. Chiar daca esti un investitor de tip taur, trebuie sa ai buzunare adanci pentru a rezista", a declarat un trader din Singapore.

Cotatia petrolului Brent a scazut cu peste cinci dolari in prima parte a sedintei, dar a recuperat o parte din pierderi. La ora 11:45 GMT, era tranzactionat in scadere cu 2,1 dolari, la 108,7 dolari pe baril.

Declinul de joi a fost al doilea ca marime inregistrat vreodata intr-o singura zi, cotatia petrolului Brent coborand cu peste 10 dolari.

In timpul tranzactiilor, a scazut chiar cu 12 dolari, cea mai mare scadere zilnica din istorie. Comparativ cu sfarsitul saptamanii trecute, pretul petrolului s-a redus cu peste 15 dolari.

Cotatia petrolului destinat pietei americane a scazut cu 2,35 dolari, la 97,46 dolari pe baril, dupa un minim al sedintei de 95,25 dolari pe baril. 

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#pret petrol, #investitor, #petrol , #Cotatii