Titlurile Lehman Brothers au cazut cu 40% la bursa de la New York

Miercuri, 10 Septembrie 2008, ora 09:14
1690 citiri
Titlurile Lehman Brothers au cazut cu 40% la bursa de la New York

Cotatia actiunilor Lehman Brothers a cazut, marti, cu 40%, pana la un nivel minim al ultimilor zece ani, ca urmare a ingrijorarii tot mai accentuate ca a patra banca de investitii de pe Wall Street nu va putea strange capitalul de care are nevoie, scrie Reuters. "Jucatorii de pe piata se tem ca nimeni nu va injecta capital in companie", a estimat analistul Nick Kalivas de la compania MF Global Research din Chicago.


Purtatorul de cuvant al Lehman Brothers a refuzat sa comenteze ieftinirea actiunilor.


Scaderea a fost explicata partial prin publicarea unor stiri despre incheierea discutiilor dintre reprezentantii Lehman Brothers si cei ai Korea Development Bank, privind o posibila injectie de capital.


Purtatorul de cuvant al Comisiei Serviciilor Financiare din Coreea a declarat, pentru Reuters, stire aparuta in Dow Jones Newswires nu este exacta.


Articolul din Dow Jones Newswire cita, de asemenea, un oficial guvernamental care spunea ca Korea Development Bank a decis sa nu investeasca in Lehman Brothers.


Cotatia actiunilor Lehman Brothers a coborat cu 3,90 dolari/actiune, la 10,25 dolari, pe Bursa de Valori de la New York, dupa ce scazuse pana la 8,50 dolari, un nivel minim nemaiatins din octombrie 1998, potrivit statisticilor Reuters.