Revirimentul global continua

Miercuri, 30 Ianuarie 2008, ora 10:07
1275 citiri
Revirimentul global continua

Piata americana de actiuni a avut ieri o evolutie pozitiva. Indicii compoziti Dow Jones Industrial Average si S&P 500 au castigat ieri 176.72 puncte (1.45%) si respectiv 23.36 puncte (1.76 puncte).

Cele mai multe burse asiatice au afisat azi cresteri, desi departe de a fi spectaculoase (aceeasi situatie se verifica la momentul finalizarii acestui material si in privinta pietelor europene de actiuni). Indicele compozit al bursei australiene, S&P/ASX 200, a afisat o scadere de peste 2%, insa in conditiile in care ieri, cand bursele asiatice erau vandute pe linie, piata australiana de actiuni a fost inchisa.

Piata futures americana anticipeaza la acest moment 100% sanse ca maine Rezervele Federale sa taie dobanda cheie cu 25 bps, si peste 85% sanse ca reducerea de maine sa fie de 50 bps (ceea ce ar insemna ca rata cheie sa ajunga la 3.00%).

Tributare revitalizarii apetitului pentru riscuri globale, yenul japonez si francul elvetian - valute care ataseaza dobanzi mici - au continuat sa piarda teren in pietele forex.

Pretul spot al aurului a atins in ultimele ore un nou maxim record, aproape de $930.

Astazi incepe sedinta programata a Rezervelor Federale, in urma careia maine la ora 21:15 banca centrala americana va anunta decizia sa de politica monetara.

Maine la ora 15:30 vor fi publicate primele cifre estimative privind produsul intern brut al Statelor Unite aferente trimestrului al 4-lea al anului trecut.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.