Bursa din Sibiu a lansat platforma WebTrader pentru investitorii individuali pe piata futures

Luni, 07 Aprilie 2008, ora 14:30
1335 citiri
Bursa din Sibiu a lansat platforma WebTrader pentru investitorii individuali pe piata futures

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) a lansat de luni o versiune demo a platformei WebTrader dedicata investitorilor individuali pe piata contractelor la termen de tip futures de la Sibiu. "WebTrader este o aplicatie de tranzactionare pentru investitorii individuali pe piata SIBEX. Prin intermediul ei clientii au acces la vizualizarea in timp real a cotatiilor futures si options de pe piata Sibex si pot lansa, modifica sau anula ordine de tranzactionare pentru contracte futures si options. Varianta completa a aplicatiei WebTrader permite vizualizarea in timp real a situatiei portofoliului de pe piata SIBEX", se arata in comunicatul bursei sibiene.


Aplicatia WebTrader Demo reprezinta un mediu virtual de testare a calitatilor de investitor pe piata futures precum si o buna ocazie de acomodare cu facilitatile si optiunile de tranzactionare existente pe piata SIBEX.


Pentru crearea unui cont demo, doritorii trebuie sa acceseze adresa http://demo.sibex.ro/. Dupa introducerea datelor personale si a parolei, procedura de generare a contului este una automata. Contul demo va fi alimentat cu suma virtuala de 100.000 lei cu care pot fi tranzactionate virtual, atat contracte futures, cat si optiuni. Aplicatia este deschisa non-stop tocmai pentru a permite experimentarea tranzactionarii derivatelor in orice moment si in functie de orice stiri aparute in pietele financiare din lume.


WebTrader este o aplicatie care functioneaza prin internet, atat in versiunea demo, cat si in versiunea reala, si nu necesita detinerea unei adrese IP fixe sau instalarea vreunui executabil. Astfel, investitorii pot efectua tranzactii de la orice computer conectat la internet, iar parametrii de functionare a aplicatiei depind in mod direct de calitatea conexiunii de internet a utilizatorilor.


Configuratia recomandata pentru functionarea in conditii optime a aplicatiei este: procesor Pentium IV minim de 2,4 Ghz si memorie de cel putin 512 Mb RAM.


Simultan, in cadrul campaniei de educare a investitorilor, SIBEX a dezvoltat si un forum pentru pasionatii de derivate si pentru cei curiosi sa invete despre tranzactionarea acestora. Bursa din Sibiu organizeaza in toata tara si cursuri gratuite de initiere in tranzactionarea instrumentelor financiare derivate.