Bursele asiatice scad, moneda euro este afectata de criza datoriilor

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 08:21
1497 citiri
Bursele asiatice scad, moneda euro este afectata de criza datoriilor

Bursele asiatice si contractele futures din SUA au cazut, productivitatea certificatelor de trezorerie cu maturitate la 10 ani au scazut pana la un minim record, iar euro a scazut pentru a cincea zi in fata francului, pe fondul speculatiilor privind amplificarea crizei datoriilor din zona euro. Riscul de credit asiatic a crescut la cel mai inalt nivel din ultimii doi ani.

Indicele MCSI Asia Pacific a scazut cu 0.9 procente pe bursa din Tokyo. Indicele S&P 500 a scazut cu 2.4%, in timp ce randamentul certificatelor de trezorerie cu maturitate la 10 ani au atins un minim de 1.91 procente, relateaza Bloomberg.

Euro a scazut cu 0.5%, pana la 1.1044 franci elvetieni.

Pretul petrolului a scazut cu 2.9 procente pe piata din New York, in timp ce pretul petrolului Brent a crescut.

Indicele Markit iTrax Asia, care urmareste riscul de default pentru 50 de creditori din afara Japoniei, a inchis la cel mai inalt nivel din iulie 2009 pana acum.

Actiunile financiare au generat pierderi in Asia, urmate de o prabusire a actiunilor bancare in Europa, pe masura ce asigurarile bancare in caz de default au crescut pana la valori record.

Ministri din Germania, Finlanda si Olanda se vor intalni astazi pentru a discuta o cerere Finnish pentru o solutie de bailout pentru Grecia, in timp ce senatul Italian va dezbate planul de austeritate in mijlocul unei greve.

Serviciile industriale ale SUA ar fi putut creste cel mai lent din ultimul an, in conditiile in care ieri nu au avut loc tranzactionari pe piata, cu ocazia Zilei Muncii.

"Cel mai probabil volatilitatea va ramane ridicata pana vor exista certitudini privind capacitatea Europeu de a gasi o solutie pe termen lung. In acest moment legiuitorii par sa mearga in directia opusa", sustine Nader Naeimi, strategist AMP Capital Investors Ltd, cu active de aproape 100 de miliarde de dolari.

Indicele Nikkei 225 din Japonia a scazit cu 1.2 procente, indicele mediu S&P/ASX 200 al Australiei a scazut cu 1.1%, iar indicele Hang Seng din Hong Kong a scazut cu 1%.

#burse, #burse asiatice, #criza datorii, #moneda euro , #Futures