Bursele europene sunt in crestere, pe fondul unor sperante de revenire a zonei euro

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 10:32
1336 citiri
Bursele europene sunt in crestere, pe fondul unor sperante de revenire a zonei euro

Contractele futures de pe bursele europene au crescut considerabil, marti, dupa ce bursele asiatice si-au revenit din scadere si euro s-a apreciat, in sperata ca liderii europeni vor actiona pentru salvarea Greciei.

Pietele financiare au inregistrat cea mai mare crestere in Asia, chiar daca unii juctori de pe pietele de capital au avertizat in privinta unu optimism nejustificat ca liderii europeni ar ajunge intr-un final la vreo intelegere pentru o solvabilitate prelungita si o criza lichiditatilor, scrie Reuters.

"Este o reactie impulsiva la faptul ca nu s-a ajuns la un consens aseara", a declarat Richard Morrow, director firmei de brokeraj E.L. & C., Bailleu.

"E doar reversul medaliie si nu cred ca va dura aceasta situatie. Poata nu a fost atat de lugubra, sin cate imi amintesc eu, din 2008", adauga traderul.

Dupa trei sesiuni de scaderi si schimbari haotice pe piata de produse, petrolul, cuprul, aurul si argintul s-au aflat pe crestere. Petrolul in SUA a crescut cu aproape 2 dolari/ baril.

Dolarul, contractele de trezorerie americane si bondurile guvernamentale japoneze, considerate in acest moment o investitie sigura, s-au depreciat.

Contractele futures pentru euro STOXX 50 au crescut cu 2.7 procente.

Contractele futures pentru indicele german DAX si cel francez CAC 40, de asemenea, au crescut cu 2.5 procente.

Indicele FTAW a castigat 2.2 procente in deschidere.

#burse europene, #crestere burse, #crestere burse europene , #Futures