Deficitul Greciei sporeste valoarea aurului si argintului

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 18:44
1449 citiri
Deficitul Greciei sporeste valoarea aurului si argintului

Contractele futures pentru aur au crescut, luni, cand investitorii au apelat la metalele pretioase pentru a-si depozita averile, dupa ce Grecia a anuntat ca nu isi va indeplini tintele de deficit bugetar anul acesta.

Livrarile pentru luna decembrie, cel mai activ contract tranzactionat, au crescut cu 31.40 dolari, sau 1.9%, pana la 1,653.70 de dolari uncia, pe divizia Comex a bursei din New York, potrivit The Wall Street Journal.

Livrarile de argint pentru luna decembrie au crescut cu 1.7%, pana la 30.59 dolari/uncia.

Aurul are doar de castigat, daca investitorii continua sa fie dezamagiti de progresul clasei politice in incercarea de a combate criza datoriilor suverane din zona euro, spun specialistii.

James Steel, analist la HSBC, sustine ca "s-ar putea ca investitorii sa nu aiba rabdarea necesara pentru a astepta o solutie politica la criza datoriilor din partea legiuitorilor".

Aceasta nerabdare i-ar putea determina sa aleaga aurul pentru a-si diversifica potrofoliul, adauga analistul.

Activele de risc au scazut accentuat luni, dupa ce guvernul elen a declarat public ca nu isi va atinge tintele de deficit bugetar in 2011.

Tara ingropata in datorii a fost centrul grijilor in luta zonei euro de a-si depasi problema datoriilro suverane, iar investitorii au fost incontinuu ingrijorati ca s-ar putea transmite o adevarata unda de soc  la nivelul sistemului financiar global.

Unii investitori cumpara aur considerand ca este mult mai valoros si mai sigur decat alte active, in momente de dezechilibru economic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deficit grecia, # aur, # pret aur, # creste valoarea aurului , #Futures