Sibex a fixat o marja de 4% pentru contractul futures pe Dow Jones

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 13:18
1453 citiri
Sibex a fixat o marja de 4% pentru contractul futures pe Dow Jones

Conducerea Bursei din Sibiu a stabilit marja pentru contractul futures pentru indicele american Dow Jones, denominat in lei, la nivelul de 4%, valoarea marjei urmand sa fluctueze pe paliere de pret, a declarat vineri pentru NewsIn Darius Cipariu, directorul general adjunct al Sibex.

In actualul palier de 10.001 puncte - 11.000 puncte, valoarea marjei pe care trebuie s-o depuna investitorii care vor sa tranzactioneze un contract futures pe indicele Dow Jones este de 400 lei. Marja urmeaza sa creasca in urmatorul palier de pret, adica 11.001 puncte - 12.000 puncte, sau sa scada daca contractul futures se va tranzactiona sub nivelul de 10.001 puncte.

Primele tranzactii cu derivate avand ca activ suport indicele american Dow Jones au fost realizate vineri, odata cu lansarea oficiala a pietei la vedere Sibex.

Lansarea pietei spot si a derivatelor pe Dow Jones vine in contextul in care bursa sibiana a primit recent toate aprobarile necesare de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si a semnat un contract de sublicentiere a indicelui Dow Jones Industrial Average cu CME Group si Dow Jones Indexes.

CME Group, care administreaza cea mai mare si diversificata piata de instrumente derivate din lume detine licenta exclusiva pentru contractul futures pe indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) denominat in dolari.

Contractul futures tranzactionat pe piata Sibex este denominat in dolari americani si lei, va are multiplicatorul 1 (valoarea indicelui) si scadente trimestriale de pana la 12 luni.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#sibex, #bursa, #indici, #actiuni , #Futures