Sibex lanseaza la tranzactionare contracte futures pe aur denominate in lei

Joi, 22 Iulie 2010, ora 17:00
2452 citiri
Sibex lanseaza la tranzactionare contracte futures pe aur denominate in lei

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (Sibex) a anuntat, joi, ca lanseaza la tranzactionare, incepand de luni 26 iulie, contractul futures pe aur, denominat in lei avand simbolul SIBGOLD_RON, precizeaza NewsIn.

Pentru acest instrument financiar, BMFM a primit de la CNVM certificatului de inregistrare cu nr. 91/20.07.2010.

Noul instrument cu simbolul SIBGOLD_RON va avea scadente de pana la 6 luni, in lunile pare ale anului (februarie, aprilie, iunie, august, octombrie si decembrie).

Astfel, pentru fiecare scadenta, prima zi de tranzactionare este cu sase luni inainte de scadenta, se arata intr-un comunicat transmis de Sibex.

Marimea obiectului contractului este de 10 x cotatia in dolari SUA pentru 1 Gold Troy Ounce, pasul de tranzactionare fiind de 0,10 dolari.

"Pretul de lichidare la scadenta a pozitiilor ramase deschise este egal cu cotatie P.M. (post-meridian) de referinta a aurului, comunicata de London Gold Market Fixing Ltd. din ziua scadentei.

Pozitiile ramase deschide se lichideaza prin decontarea in lei a diferentelor dintre valoare contractului si 10 X cotatia P.M de referinta a aurului comunicata de London Gold Market Fixing Ltd.", se mai arata in comunicat.

Data scadentei este antepenultima zi lucratoare din lunile de scadenta, iar in ce priveste programul de tranzactionare pentru SIBGOLD_RON, intre orele 09:15 si 09:45 va avea loc presesiunea, iar de la 09:45 la 19:00 - sesiunea de tranzactionare.

#contracte, #futures, #lansare, #lei, #sibex , #Futures