Sibex lanseaza sase noi contracte futures

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 18:34
1524 citiri
Sibex lanseaza sase noi contracte futures

Bursa de la Sibiu (Sibex) anunta ca va lansa, de luni, sase noi contracte futures cu activ suport cursuri valutare si care sunt denominate in lei cu scadente trimestriale in martie, iunie, septembrie si decembrie, transmite NewsIn.

 

Astfel, noile instrumente introduse la tranzactionare sunt contractul futures cu activ suport raportul dolar SUA / yen japonez, cu simbolul USD/JPY_RON, contractul futures cu activ suport raportul euro / yen japonez, cu simbolul EUR/JPY_RON si contractul futures cu activ suport raportul euro/ franc elvetian, cu simbolul EUR/CHF_RON.

Totodata, este vorba despre contractul futures cu activ suport raportul euro / lira sterlina, cu simbolul EUR/GBP_RON, contractul futures cu activ suport raportul dolar SUA / franc elvetian, cu simbolul USD/CHF_RON si de contractul futures cu activ suport raportul lira sterlina / dolar SUA, cu simbolul GBP/USD_RON.

"Aceste contracte sunt denominate in lei cu scadente trimestriale in martie, iunie, septembrie si decembrie, pentru fiecare scadenta prima zi de tranzactionare cu 12 luni inainte", spun reprezentantii Sibex.

Contractele vor beneficia de Market-Makeri.

Cu aceste produse, Sibex "vine in intampinarea speculatorilor interesati de contractele futures pe cursurile de schimb ale celor mai importante monede din lume, facilitandu-le tranzactionarea unor perechi valutare direct in lei, pe o piata reglementata si la costuri reduse intr-un program extins de tranzactionare de peste 14 ore (9.45-23.15)".

In prezent la Sibiu se tranzactioneaza Eur/Usd, Usd/Ron si Eur/Ron din categoria derivatelor valutare.

 

 

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#sibex, #contract futures, #bursa, #derivate , #Futures