Actiunile europene au inchis in scadere

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 19:33
1122 citiri
Actiunile europene au inchis in scadere

Actiunile marilor companii europene au incheiat tranzactiile de vineri in scadere, ca reactie la reducerii peste asteptari a exporturilor Germaniei si a retrogradarii ratingului Spaniei de catre Fitch Ratings, in ziua precedenta, transmite Bloomberg.

Indicele Stoxx 600 a coborat cu 0,4%, dar la nivelul saptamanii a urcat cu 2,9%, in urma reducerii dobanzii de politica monetara de catre China si a zvonurilor ca liderii politici mondiali vor lua masuri pentru relansarea cresterii economice.

"Retrogradarea Spaniei de catre Fitch ar fi trebuit sa fie anticipata. Investitorii se trezesc, dupa ce si-au pus sperante prea mari in bancile centrale. Am uitat ca sunt o multime de probleme si nimic nu s-a schimbat. Contagiunea poate sa se intample. Vedem asta in Germania, unde exporturile incep sa scada", a declarat Guillaume Chaloin, manager de fonduri la Meeschaert Asset Management in Paris, care administreaza active de 2,5 miliarde de dolari.

Exporturile germane au scazut in aprilie pentru prima oara in acest an, din cauza incetinirii cresterii economiei mondiale, care a redus cererea.

Pe alte piete europene, indicele londonez FTSE 100 a scazut cu 0,23%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,22% si CAC 40 al bursei din Paris cu 0,63%.

La Madrid, indicele IBEX 35 a urcat cu 1,9%, investitorii sperand ca autoritatile spaniole vor cere sprijinul zonei euro pentru recapitalizarea bancilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni burse europene , #Indicii bursieri