Bursele europene deschid in urcare, datorita rezultatelor bune ale companiilor

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 10:08
1204 citiri
Bursele europene deschid in urcare, datorita rezultatelor bune ale companiilor

Bursele europene au deschis miercuri in urcare, datorita optimismului generat de rezultatele peste estimari prezentate de mai multe companii, care au atenuat ingrijorarea investitorilor.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante actiuni europene a urcat cu 0,3% in debutul sedintei de tranzactionare.

Actiunile din sectorul tehnologiei sunt in urcare puternica, datorita rezultatelor peste estimari ale producatorului de echipamente de retea Ericsson.

Titlurile grupului american Apple sunt in urcare cu 10% la Frankfurt, dupa ce s-au apreciat marti seara la New York cu 7% datorita veniturilor si profitului cu mult peste asteptari anuntat de companie pentru primele trei luni din acest an.

In pofida cresterilor de marti si miercuri de pe bursele europene, analistii raman sceptici privind directia pietelor in urmatoarele zile.

"Am trecut permagine, asteptam ca piata sa alunece spre minimele din decembrie, moment in care va fi timpul sa incepem din nou sa cumparam", comenteaza un analist al Global Equities.

Bursele din Asia au crescut miercuri datorita optimismului determinat de rezultatele solide ale companiilor americane, dar si de datele care au aratat imbunatatirea coditiilor de pe piata imobiliara din SUA.

Piete asiatice au fost sustinute si de cererea solida inregistrata de statele din zona euro la emisiunile de obligatiunid e marti.

Indicele MSCI Asia Pacific al burselor asiatice emergente a urcat miercuri cu 0,3%, iar indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a avansat cu 0,9%.

Investitorii asteapta in continuare sedinta de politica monetara a Rezervei Federale a SUA.

La New York, indicii Dow Jones si S&P 500 au inchis marti in urcare cu 0,6%, respectiv 0,4%, datorita rezultatelor solide si estimarilor pozitive inaintate de mai multe companii industriale mari, inclusiv 3M, insa piata Nasdaq a fost trasa in jos de deprecierea actiunilor Apple inainte de raportul financiar pentru primele trei luni, care a fost prezentat dupa inchiderea pietei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse europene sedinta miercuri, #rezultate companii , #Indicii bursieri