Bursele europene se prabusesc

Marti, 12 Iulie 2011, ora 12:47
1278 citiri
Bursele europene se prabusesc

Bursele europene s-au prabusit, marti, pe fondul ingrijorarilor privind posibilitatea extinderii in Italia si Spania a crizei datoriilor din zona euro, relateaza BBC. 

Cel mai important indice bursier din Italia a pierdut 3,3% in debutul sedintei de tranzactionare, in timp indicele principal al Bursei din Spania a coborat cu 2,7%, potrivit NewsIn.

Indicele german DAX a pierdut 1,6%, iar indicele britanic FTSE 100 a inregistrat un regres de 1%.

Totodata, indicele Nikkei al Bursei din Tokyo a inchis in scadere cu 1,4%.

Ministrii de finante din zona euro au declarat luni ca sunt gata sa adopte noi masuri pentru a stopa extinderea crizei datoriilor.

Moneda unica a coborat, marti, la cel mai scazut nivel din ultimele patru luni in raport cu dolarul, la valoarea de 1,3958 dolari pentru un euro.

Principala ingrijorare este ca Italia si Spania ar putea urma exemplul Greciei, Portugaliei si Irlandei, de a cere ajutorul financiar al Uniunii Europene si al Fondului Monetar International, noteaza BBC.

Potrivit ministrilor de finante din zona euro, eforturile de a imbunatati capacitatea sistemica de rezistenta la contagiune a zonei euro ar include si consolidarea flexibilitatii si extinderea sferei de aplicare a Facilitatii Europene de Stabilitate Financiara.

#burse, #burse europene, #criza datoriilor, #zona euro , #Indicii bursieri