Indicele S&P 500 al bursei de la New York a revenit la niveluri anterioare falimentului Lehman

Duminica, 26 Februarie 2012, ora 17:02
1383 citiri
Indicele S&P 500 al bursei de la New York a revenit la niveluri anterioare falimentului Lehman
Bursa New York

Indicele S&P 500 al bursei de la New York a incheiat saptamana la cel mai ridicat nivel din iunie 2008, revenind la cotatiile anterioare falimentului Lehman Brothers datorita semnalelor persistente din ultimele luni privind revenirea economiei SUA.

Indicele a urcat cu peste 8% de la inceputul acestui an, prin numeroase cresteri usoare succesive intrerupte de cateva sedinte de scadere. Cea mai abrupta scadere inregistrata de S&P 500 intr-o zi din acest an a fost de 0,7%.

Multi analisti considera ca ar putea avea loc o corectie semnificativa, insa succesiunea de date economice favorabile, care indeamna la optimism, a contrazis aceste temeri.

Vineri, raportul privind increderea consumatorilor din SUA in februarie a depasit asteptarile pietei, iar datele legate de vanzarile de locuinte noi au batut de asemenea estimarile analistilor.

Analistii observa insa o "lipsa de convingere" in randul investitorilor, subliniata de volumele relativ reduse de tranzactionare din ultima saptamana.

Indicele Dow Jones Industrial Average a inchis vineri in stagnare, in timp ce S&P 500 a urcat cu 0,17%, la 1.365,74 puncte, cel mai ridicat nivel din iunie 2008. Gigantul financiar Lehman Brothers a dat faliment in luna septembrie a acelui an, antrenand criza financiara mondiala.

Indicele Nasdaq Composite a finalizat in crestere cu 0,23%.

Pe ansamblul acestei saptamani, indicii Dow Jones si S&P 500 au crescut cu aproximativ 0,3%, iar Nasdaq a urcat cu 0,4% si a inchis la cel mai ridicat nivel din decembrie 2000.

#bursa New York isi revine, #indicele Dow Jones urcare, #faliment lehman brothers , #Indicii bursieri