Moody's avertizeaza Franta. Pietele europene reactioneaza.

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 13:52
1098 citiri
Moody's avertizeaza Franta. Pietele europene reactioneaza.
Sursa:france24.com

Bursele europene si-au accelerat scaderea, la peste 2% luni dimineata dupa ce agentia Moody's a avertizat ca ratingul Frantei este amenintat de cresterea dobanzilor si de perspectivele economice nefavorabile.

Agentia de rating Moody's considera ca majorarea recenta a dobanzilor obligatiunilor guvernamentale franceze si deteriorarea perspectivelor de crestere economica ar putea afecta ratingul de credit al Frantei, potrivit ziarului Le Figaro, preluat de Reuters.

"Costurile de finantare care persista la niveluri ridicate, combinate cu deteriorarea perspectivei economice, ar putea agrava dificultatile cu care se confrunta guvernul, cu implicatii negative pentru credit", potrivit afirmatiilor Moody's citate de Le Figaro.

Avertizarile agentiei de rating Moody's cu privire la ratingul Frantei a avut impact pe pietele europene, indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante actiuni europene coborand cu 2,2% pana la ora 8:52 GMT.

Pietele europene au deschis in scadere cu 0,7%, in linie cu cele asiatice, din cauza esecului iminent al "supercomisiei" din Congresul SUA de a ajunge la un consens privind masurile de reducere a deficitului bugetar si datoriei de stat.

Informatiile privind esecul comisiei din Congresul SUA au readus in atentia investitorilor divergentele politice adanci de la Washington, care impiedica implementarea unor masuri si reforme esentiale pentru asezarea finantelor publice ale SUA pe un fagas stabil si sustenabil.

Surse apropiate situatiei au declarat duminica pentru Reuters ca liderii supercomisiei de reducere a deficitului se vor declara luni invinsi in fata divergentelor politice, dupa trei luni de negocieri.

#rating franta, #piete europene declin, #Moodys rating Franta , #Indicii bursieri